среда, 4 января 2017 г.

Методика проведення інтернет-конференцій

ПОЛОЖЕННЯ
про інтернет-конференції

І. Загальні положення

1.1. Проведення інтернет-конференції здійснюється на основі Законів України «Про освіту», «Про позашкільну освіту» та інших нормативно-правових актів, прийнятих на їх виконання, що регламентують проведення дистанційної форми освітньої діяльності в Україні.
1.2. Інтернет-конференції – це сучасний інструмент інформаційних технологій, який сприяє: налагодженню комунікації з потенційними споживачами інформації; охопленню аудиторії незалежно від географічного віддаленості.
1.3. Інтернет-конференція є обов’язковою формою взаємодії МПД з органами дитячого самоврядування, що проводиться в міжсесійний період.

2. Мета і тематичнні напрямки конференції

2.1. Метою є актуалізація напрямів розвитку і підтримки органів  дитячого самоврядування в області; обмін практичними напрацюваннями стосовно методів і форм розвитку молодіжних ініціатив за напрямами громадського, патріотичного та валеологічного виховання в позашкільних навчальних закладах.
2.2. Тематика інтернет-конференцій обирається залежно від необхідності вирішення проблемної ситуації, які виникають в процесі діяльності органів дитячого самоврядування та її актуальності.
2.3. Основними тематичними напрямками інтернет-конференції обираються проблематичні питання згідно тами конференції.

3. Організаційні заходи щодо інтернет-конференцій

3.1. Механізм проведення конференцій передбачає наступні етапи:
3.1.1. Проводиться оголошення про проведення інтернет-конференції через сайт ЦДЮТ, електронну пошту міського відділу, МПД, шкіл міста, інші інтернет-джерела та шляхом прямого інформування учасників.
3.1.2. Заявка на участь та матеріали доповідей подаються в електронному варіанті не пізніше ніж за 10 днів до початку конференції на адресу електронної пошти координатора конференції – ....
3.1.3. Проаналізовані матеріали конференції розміщуються за відповідними напрямами на сайті не пізніше ніж за 1 день до початку конференції.
3.1.4. Рада конференції з участю інформаційних повідомлень від учасників конференції проводить визначення кращих доповідей-пропозицій, про що оголошується на сайті.
3.1.5. Протягом наступних 15 днів від дня конференції здійснюється формування резолюції конференції. Дані оприлюднюються на сайті.
3.1.6. За матеріалами інтеренет-конференції та круглого столу формується «Інформаційний вісник», який направляється учасникам інтеренет-конференції, методистам позашкільних  навчальних закладів.
3.2. Кращі тези доповідей розглядатимуться на сесії МПД.
3.3. За результатами проведеної конференції складається звіт та подається до міського відділу освіти.

4. Обговорення матеріалів тематичних напрямків

4.1. Обговорення відбувається в розділі інтеренет-конференції на сайті ЦДЮТ.
4.2. Запитання до доповідачів:
- повинні мати наступну форму: назва тематичного напрямку, заголовок доповіді, автор доповіді, запитання;
Повинні мати стислими, лаконічними та відповідати темі доповіді.
4.3. Відповіді доповідачів:
- повинні мати таку форму запису: тематичний напрямок, заголовок доповіді, питання, відповідь;
- повинні бути змістовними, вичерпними та відповідати суті питання.

5. Відповідальні за проведення інтеренет-конференції


Координатор Міського парламенту дітей 

Міський парламент дітей – нове покоління політиків


   У 2016 року у м. Кропивницький на базі КОЦДЮТ відбулася V сесія XI скликання Кіровоградського Обласного парламенту дітей. До заходу долучилися і представники  Знам’янського  міського парламенту дітей, а саме:  Велика Валерія та Молчанова Діана (НВК «ЗШ І-ІІІ ступенів №2 – ліцей»), Бабінець Іванна (НВК «ЗШ І-ІІІ ступенів №3 – гімназія»), Морговський Богдан (ЗШ І-ІІІ ступенів № 4) на чолі з координатором МПД Світланою Шуляшкіною – Куліковою.
 
         Програма сесії Обласного парламенту дітей була досить насиченою. Депутати ОПД зустрічались з головою Облдержадміністрації Кузьменком С.А., головою Кіровоградської облради Черноіваненком О.А., з якими було підписано трьохсторонню Угоду (представники влади та ОПД) про співпрацю та допомогу в розвитку дитячого парламентаризму в області,  представником Сектору регуляторної служби в Кіровоградські області Ратушною О.М., головним спеціалістом відділу дошкільної, середньої та позашкільної освіти Даніловим С.О., радником голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Атаманчук В.В. щодо процесів децентралізації та її значення в сучасному суспільстві.      
      Депутати  мали змогу не тільки долучитися до участі в сесії, а й проходили навчання в Обласній Школі лідерів за чотирма напрямками: «Розвиток особистості» (тренер Фоменко А.Г.), «Дитяче та молодіжне самоврядування» (керівник Кордонська Л.М.),  «Громадянська освіта» (керівник Суркова Г.П.), «Маркетинг та основи проектної діяльності» (керівник  Войчук В.О.).
       Депутати МПД поділились своїми враженнями про захід.
         Богдан Морговський: «Ми побували на осінній сесії Кіровоградського Обласного парламенту дітей, спробували себе в ролі депутатів. Відчули на скільки це складна і відповідальна робота. Особисто мені дуже сподобалося, бо тут я знайшов багато однодумців, зрозумів, що в нашій країні є майбутнє і з такими свідомими дітьми, воно обов’язково буде світлим. Мене вразив масштаб дитячої організації, важко навіть уявити виконаний об’єм робіт, щоб досягти такого високого результату. Для нас провели цікаві тренінги з психології, регуляторної політики, правової та громадянської освіти. Розповіли  дуже багато нової, цікавої та корисної інформації. Такого в школі не розкажуть! Молоді політики розробляли проекти  планування роботи на міжсесійний період. Щиро вдячний за можливість брати активну участь у розбудові нашої держави».

       Іванна Бабінець: «Я відвідую сесії ОПД та навчання в Обласні школі лідерів вже другий рік. Найбільше мені подобаються тренінги з провідним психологом Фоменком А.Г., які допомагають налагодити спілкування та знайти спільну мову з іншими, а також допомагають зрозуміти  самого себе. З нами займаються професійні тренери та викладачі, які досягли великих успіхів у своїй сфері та прагнуть передати досвід кожному з нас. Я дуже ціную проведений час на сесії та навчаннях! Обласний парламент дітей дає змогу зрозуміти, що, навіть, будучи дитиною, ти можеш змінити своє місто на краще, організовуючи та беручи участь у соціальних проектах. Ми познайомились с представником «Молодіжного парламенту дітей», яка презентувала нам проектну діяльність і запросила долучитися до її соціального проекту, який, у випадку перемоги, може стати комерційним. Таким чином ми плануємо розробити проект і залучити до його втілення й громадські організації. Не даремно ж Обласний парламент дітей визнано найкращим в Україні!»
За  участь у Регіональній інтернет-конференції «Україна: шлях у майбутнє».Міський парламент дітей нагороджено Сертифікатом учасника.




Конкурсно-розважальна програма «Міс Золота Осінь - 2016»


Осінь… Золота пора … Скільки приємного, таємничого, цікавого вона несе з собою. Недарма про неї так багато написано віршів, пісень, оповідань. І, мабуть, немає такого художника, який би не оспівав осінь на полотні. Саме такого сонячного, осіннього дня відбулась конкурсно-розважальна програма «Міс Золота Осінь-2016».

Гості свята, учасниці їх батьки та друзі одразу мали змогу потрапити на ярмарок-розпродаж кондитерських виробів та виробів декоративно-ужиткового мистецтва, долучились до акції «Допоможи солдату»  (збір коштів для учасника АТО О.Осіпова).

Програма свята складалась із різноманітних конкурсів, які допомогли журі визначити переможницю. Головою журі був директор закладу Г.Подвиженко, членами журі стали керівники гуртків закладу: Ж.Ніклонська, керівник вокально-хорового гуртка; С.Цатурян, керівник гуртка «Малюнок. Графіка. Живопис»; О.Андрєєва, керівник хореографічного колективу народного танцю «Сузір’я»; К.Зайченко, керівник гуртка «Ляльковий театр»; В.Щурова,  лідер міського парламенту дітей, випускниця Обласної школи лідерів.

Учасницями конкурсно – розважальної програми стали вихованки гуртків закладу: Каракаш’ян Дар’я, Великоча Ксенія, Мірошніченко Марія (вихованки х/к «Конфетті» кер. М.Демків); Панкрушина Кіра (вихованка «Зразкового художнього колективу» сучасного танцю “Екстраверт’’,        кер. К.Степанова, М.Стукаленко);  Нагаєць Юлія, Ніколаєва Валерія (вихованки вокально-хорового гуртка, кер. Ю.Єніна); Бакуліна Яна (вихованка гуртка «Іграшка-сувенір», кер. Н.Любінська); Лихенко Дарія (вихованка гуртка «Бісероплетіння», кер. О.Демченко); Смалько Єлизавета, Шевченко Вікторія (вихованки гуртка «Незвичайне поряд»,                     кер. С.Кондратьєва); Кобець Вероніка (вихованка х/к народного танцю «Любава», кер. О.Долинська); Кубрак Катерина (вихованка х/к «Кофетті», кер. М.Демків, «Самоврядування дітей  та молоді», кер. С.Шуляшкіна-Кулікова).

Конкурс розпочався з «Візитної картки» учасниць, де кожна мала змогу розкрити свою чарівність, різноплановість та оригінальність. Другим випробуванням для конкурсанток стало  «Дефіле», в якому кожна красуня продемонструвала своє неповторне осіннє вбрання. Під бурхливі оплески вболівальників конкурсанти продефілювали по сцені і показали свою граціозність та легкість ходи. 

Так як, саме осінь,  щедра на дарунку, кожна з учасниць запропонувала на розсуд журі  та глядачів поробки з природних матеріалів, зроблені власними руками. А далі на всіх чекав найулюбленіший конкурс дівчат - «Крок до зірок», в якому конкурсантки вразили всіх присутніх своїми талантами.

І ось настала довгоочікувана мить, мить нагородження. Кожна з учасниць була відмічена членами журі в певній номінації: Великоча Ксенія – «Міс Артистичність»; Нагаєць Юлія - «Міс Посмішка»; Ніколаєва Валерія – «Леді Шарм»; Бакуліна Яна – «Міс Чарівність»; Смалько Єлизавета –         «Міс Талант»; Шевченко Вікторія  - «Міс Фантазія»; Мірошніченко Марія – «Міс Грація»; III місце – «Леді Листопад» Кобець Вероніка,  II місце розділили дві учасниці – «Леді Жовтень»,  «Міс глядацьких симпатій» - Кубрак Катерина та «Леді Вересень», «Міс глядацьких симпатій» Панкрушина Кіра.


Запальними піснями та прекрасною хореографічною композицією гарний настрій всім присутнім подарували вихованки гуртків закладу С. Єніна, С. Грудніцька та А. Шпаченко. 

Ведуча свята, лідер МПД - Дар'я Печонкіна,  оголосила велику подяку учасникам конкурсу, їх батькам, керівникам гуртків,  журі і всім хто долучився до прекрасного свята.

Всі учасники і глядачі отримали від конкурсу величезне естетичне задоволення та незабутні враження!

Свято "До нас іде Святий Миколай"


В цей день  кожен з нас, згадуючи дитинство, сподівається на якесь маленьке диво, здійснення заповітної мрії, котра під силу лише Святому Миколаю. Саме Святий Миколай є найбільшим прикладом  милосердя, доброти, заступництва для скривджених, знедолених і потребуючих допомоги.
Приємним дарунком для всіх вихованців Центру дитячої та юнацької творчості став святковий захід до Дня Святого Миколая.
На заході були присутні шановні гості: перший заступник міського голови    Загородня В.Г., начальник відділу організаційно – кадрової роботи Зайченко О.А., начальник відділу освіти Грекова Л.А.
При вході до актової зали гості заходу мали змогу отримати естетичне задоволення від виставки декоративно - ужиткового мистецтва «Святий Миколай нас оберігай». Також під час виставки відбувався ярмарок-розпродаж новорічних сувенірів. Участь у виставці прийняли вихованці гуртків: «Незвичайне поряд» (керівник С.Кондратьєва); «Іграшка-сувенір» (керівник Н.Любінська); «Малюнок. Графіка. Живопис.» (керівник С.Цатурян); «Бісероплетіння» (О.Демченко); «Українська вишивка» (керівник С.Дордюк); «Паперопластика» (керівник Н.Філоненко); «Оригамі» (керівник Л.Догадіна); «Технічний дизайн» (керівник Н.Леонова); «Судномодельний» (керівник В.Каракаш’ян); «Сувенір» (керівник Ю.Випиналюк); «Початкове технічне моделювання» (керівник Г.Шматкова).
Всі присутні на святі мали змогу познайомитись та пограти з гарною чарівницею, неслухняним домовиком та чарівними ляльками. Ведучими Свята стали Феї - Оля Бабіч, лідер МПД та Світлана Шуляшкіна-Кулікова, координатор МПД. Але самим приємним та довгоочікуваним для дітлахів став прихід Святого Миколая разом зі своїми помічниками Янголами - Катериною Кубрак, Дар'єю Печонкіною- лідерами МПД. Святий привітав всіх зі святом побажав миру, добробуту та злагоди. Та як же без солодких подарунків! Всі дітлахи отримали на згадку від Миколая солодкий подарунок та іконку    Св. Миколая Чудотворця.
Святковий настрій дарували вихованці «Зразкового хореографічного колективу “Екстраверт”» (керівники М.Стукаленко, К.Степанова); хореографічного колективу естрадного танцю «Конфетті» (керівник М. Демків); «Зразкового хореографічного колективу “Веселка”» (керівник Т.Часник); вокальні групи (керівники Ж.Ніклонська та Ю.Єніна). 

Від хатинки до хатинки
Ходить Миколай —
Кожушок чарівний,
Срібна борода.
Він несе дарунки
Діточкам малим
І любов дарує
Українцям всім!

Подорож до Новорічної казки!


Новий рік - найпрекрасніше, найчарівніше, найочікуваніше свято, на яке з нетерпінням чекає кожна дитина.
            Щороку наші вихованці чекають на свято Нового року, адже в закладі відбуваються дуже цікаві костюмовані новорічні ранки.
   Так  28 грудня 2016 року в Центрі дитячої та юнацької творчості запанувала атмосфера казковості, цього дня  відбувались новорічні ранки "Казкова подорож Білосніжки" для вихованців молодшого, середнього шкільного віку. Цього року до дітей завітали герої найулюбленіших казок, а саме: «Білосніжка» (керівник гуртка «Бісероплетінння» О.Демченко); «Джин» (керівник гуртка ВІА В.Куліков); «Жасмін», (керівник вокально - хорового гуртка Р.Геворгян); «Русалонька» (керівник «Зразкового хореографічного колективу “Екстраверт’”» М.Стукаленко); «Черепаха Тартіла» (керівник хореографічного колективу «Сузір’я» О.Андрєєва); «Зла мачуха» (керівник «Зразкового хореографічного колективу “Екстраверт’”» К.Степанова), які протягом всього свята веселили та розважали малечу. Та не буває свята  без Діда Мороза (В.Каракаш'ян, керівник судномодельного гуртка) та Снігуроньки. Вони завітали на новорічне свято, привітали дітей з прийдешнім новим роком, побажали всім присутнім щастя, здоров’я, благополуччя та подарували кожній малечі солодкий подарунок.
Подорож до Новорічної казки залишила по собі в серцях наших вихованців незабутні враження та найкращі почуття.
Для вихованців старшого шкільного віку відбулась шоу-програма "Новорічний карнавал", в якій ведучими та казковими героями стали лідери МПД - Оля Бабіч (Катерина Остряча), Богдан Морговський (Юрій Коньок-Горбунов), Катерина Кубрак (Баба Яга), Марія Мірошніченко (Капостниця), Дар'я Печонкіна (Принцеса Ельза) також завітав і Дід Мороз (В.Куліков, керівник ВІА гуртка). Під час шоу-програми казкові герої дарували присутнім музичні подарунки - пісні у виконанні випускниць Анни Масної та Марини Пересадченко, Анни Мельничук; танцювальні композиції.
           Організатором та постановником свята стала С.Шуляшкіна -  Кулікова, координатор МПД.