среда, 4 января 2017 г.

Методика проведення інтернет-конференцій

ПОЛОЖЕННЯ
про інтернет-конференції

І. Загальні положення

1.1. Проведення інтернет-конференції здійснюється на основі Законів України «Про освіту», «Про позашкільну освіту» та інших нормативно-правових актів, прийнятих на їх виконання, що регламентують проведення дистанційної форми освітньої діяльності в Україні.
1.2. Інтернет-конференції – це сучасний інструмент інформаційних технологій, який сприяє: налагодженню комунікації з потенційними споживачами інформації; охопленню аудиторії незалежно від географічного віддаленості.
1.3. Інтернет-конференція є обов’язковою формою взаємодії МПД з органами дитячого самоврядування, що проводиться в міжсесійний період.

2. Мета і тематичнні напрямки конференції

2.1. Метою є актуалізація напрямів розвитку і підтримки органів  дитячого самоврядування в області; обмін практичними напрацюваннями стосовно методів і форм розвитку молодіжних ініціатив за напрямами громадського, патріотичного та валеологічного виховання в позашкільних навчальних закладах.
2.2. Тематика інтернет-конференцій обирається залежно від необхідності вирішення проблемної ситуації, які виникають в процесі діяльності органів дитячого самоврядування та її актуальності.
2.3. Основними тематичними напрямками інтернет-конференції обираються проблематичні питання згідно тами конференції.

3. Організаційні заходи щодо інтернет-конференцій

3.1. Механізм проведення конференцій передбачає наступні етапи:
3.1.1. Проводиться оголошення про проведення інтернет-конференції через сайт ЦДЮТ, електронну пошту міського відділу, МПД, шкіл міста, інші інтернет-джерела та шляхом прямого інформування учасників.
3.1.2. Заявка на участь та матеріали доповідей подаються в електронному варіанті не пізніше ніж за 10 днів до початку конференції на адресу електронної пошти координатора конференції – ....
3.1.3. Проаналізовані матеріали конференції розміщуються за відповідними напрямами на сайті не пізніше ніж за 1 день до початку конференції.
3.1.4. Рада конференції з участю інформаційних повідомлень від учасників конференції проводить визначення кращих доповідей-пропозицій, про що оголошується на сайті.
3.1.5. Протягом наступних 15 днів від дня конференції здійснюється формування резолюції конференції. Дані оприлюднюються на сайті.
3.1.6. За матеріалами інтеренет-конференції та круглого столу формується «Інформаційний вісник», який направляється учасникам інтеренет-конференції, методистам позашкільних  навчальних закладів.
3.2. Кращі тези доповідей розглядатимуться на сесії МПД.
3.3. За результатами проведеної конференції складається звіт та подається до міського відділу освіти.

4. Обговорення матеріалів тематичних напрямків

4.1. Обговорення відбувається в розділі інтеренет-конференції на сайті ЦДЮТ.
4.2. Запитання до доповідачів:
- повинні мати наступну форму: назва тематичного напрямку, заголовок доповіді, автор доповіді, запитання;
Повинні мати стислими, лаконічними та відповідати темі доповіді.
4.3. Відповіді доповідачів:
- повинні мати таку форму запису: тематичний напрямок, заголовок доповіді, питання, відповідь;
- повинні бути змістовними, вичерпними та відповідати суті питання.

5. Відповідальні за проведення інтеренет-конференції


Координатор Міського парламенту дітей 

2 комментария:

  1. Круто, так тримати! Дайте знати коли у Вас відбудеться І-конференція.

    ОтветитьУдалить