среда, 4 января 2017 г.

Міський парламент дітей – нове покоління політиків


   У 2016 року у м. Кропивницький на базі КОЦДЮТ відбулася V сесія XI скликання Кіровоградського Обласного парламенту дітей. До заходу долучилися і представники  Знам’янського  міського парламенту дітей, а саме:  Велика Валерія та Молчанова Діана (НВК «ЗШ І-ІІІ ступенів №2 – ліцей»), Бабінець Іванна (НВК «ЗШ І-ІІІ ступенів №3 – гімназія»), Морговський Богдан (ЗШ І-ІІІ ступенів № 4) на чолі з координатором МПД Світланою Шуляшкіною – Куліковою.
 
         Програма сесії Обласного парламенту дітей була досить насиченою. Депутати ОПД зустрічались з головою Облдержадміністрації Кузьменком С.А., головою Кіровоградської облради Черноіваненком О.А., з якими було підписано трьохсторонню Угоду (представники влади та ОПД) про співпрацю та допомогу в розвитку дитячого парламентаризму в області,  представником Сектору регуляторної служби в Кіровоградські області Ратушною О.М., головним спеціалістом відділу дошкільної, середньої та позашкільної освіти Даніловим С.О., радником голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Атаманчук В.В. щодо процесів децентралізації та її значення в сучасному суспільстві.      
      Депутати  мали змогу не тільки долучитися до участі в сесії, а й проходили навчання в Обласній Школі лідерів за чотирма напрямками: «Розвиток особистості» (тренер Фоменко А.Г.), «Дитяче та молодіжне самоврядування» (керівник Кордонська Л.М.),  «Громадянська освіта» (керівник Суркова Г.П.), «Маркетинг та основи проектної діяльності» (керівник  Войчук В.О.).
       Депутати МПД поділились своїми враженнями про захід.
         Богдан Морговський: «Ми побували на осінній сесії Кіровоградського Обласного парламенту дітей, спробували себе в ролі депутатів. Відчули на скільки це складна і відповідальна робота. Особисто мені дуже сподобалося, бо тут я знайшов багато однодумців, зрозумів, що в нашій країні є майбутнє і з такими свідомими дітьми, воно обов’язково буде світлим. Мене вразив масштаб дитячої організації, важко навіть уявити виконаний об’єм робіт, щоб досягти такого високого результату. Для нас провели цікаві тренінги з психології, регуляторної політики, правової та громадянської освіти. Розповіли  дуже багато нової, цікавої та корисної інформації. Такого в школі не розкажуть! Молоді політики розробляли проекти  планування роботи на міжсесійний період. Щиро вдячний за можливість брати активну участь у розбудові нашої держави».

       Іванна Бабінець: «Я відвідую сесії ОПД та навчання в Обласні школі лідерів вже другий рік. Найбільше мені подобаються тренінги з провідним психологом Фоменком А.Г., які допомагають налагодити спілкування та знайти спільну мову з іншими, а також допомагають зрозуміти  самого себе. З нами займаються професійні тренери та викладачі, які досягли великих успіхів у своїй сфері та прагнуть передати досвід кожному з нас. Я дуже ціную проведений час на сесії та навчаннях! Обласний парламент дітей дає змогу зрозуміти, що, навіть, будучи дитиною, ти можеш змінити своє місто на краще, організовуючи та беручи участь у соціальних проектах. Ми познайомились с представником «Молодіжного парламенту дітей», яка презентувала нам проектну діяльність і запросила долучитися до її соціального проекту, який, у випадку перемоги, може стати комерційним. Таким чином ми плануємо розробити проект і залучити до його втілення й громадські організації. Не даремно ж Обласний парламент дітей визнано найкращим в Україні!»
За  участь у Регіональній інтернет-конференції «Україна: шлях у майбутнє».Міський парламент дітей нагороджено Сертифікатом учасника.




Комментариев нет:

Отправить комментарий